ГоловнаСуспільствоПодії

У Харкові затримали вербувальника жінок для секс-експлуатації в Китаї

Чоловік підшукував у Харкові 25- і 27-річних дівчат зі складними особистими обставинами і користувався цим.

У Харкові затримали вербувальника жінок для секс-експлуатації в Китаї
Фото: hk.npu.gov.ua

Поліція Харкова затримала 24-річного харків'янина, який вербував дівчат з метою їх сексуальної експлуатації в Китаї. Про це повідомляє пресцентр поліції Харківської області.

Зловмисник діяв за попередньою змовою з групою людей, особи яких ще встановлюються.

Правоохоронці з'ясували, що 24-річний чоловік разом зі спільником підшукував у Харкові 25- і 27-річних дівчат. Використовуючи їх уразливий стан через важкі особисті обставини, харків'янин вербував їх з метою подальшої сексуальної експлуатації в Китайській Народній Республіці.

17 липня чоловік зустрівся з жінками в кафе, провів вербування-бесіду і домовився про місце і час їх виїзду.

Фото: hk.npu.gov.ua

Поліцейські затримали чоловіка 24 липня на території вокзалу "Харків-Пасажирський", коли той намагався посадити жінок на потяг до Києва. Зі столиці зловмисник планував направити їх за кордон літаком.

Викрити підозрюваного вдалося завдяки зусиллям спільної міжвідомчої групи у складі працівників Управління боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми та слідчого управління ГУНП у Харківській області, СБУ та прикордонників.

Слідчо-оперативні заходи проводили в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 303 (сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією) Кримінального кодексу України. Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, в травні 2019 року в Івано-Франківську викрили два борделі, де працівницям постачали амфетамін і екстазі. Наркотики дівчатам постачали, щоб посилити їх психологічний контроль. Окрім того, зловмисники підшукували дівчат, які самостійно займалися проституцією, погрожували їм фізичним насильством і змушували їх працювати в своїх борделях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram