ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Кабмін запровадив моніторинг наркотичної та алкогольної ситуації в країні

Відповідальні суб'єкти повинні будуть стежити за негативними тенденціями в цій сфері та пропонувати свої варіанти вирішення проблеми.

Кабмін запровадив моніторинг наркотичної та алкогольної ситуації в країні
Архивное фото
Фото: Макс Требухов

Кабінет Міністрів запровадив моніторинг алкогольної та наркотичної ситуації в країні. Таке рішення було ухвалене урядом на сьогоднішньому засіданні, 10 червня.

Згідно з пояснювальною запискою, нормативним актом затверджено порядок проведення зазначеного моніторингу, визначено коло відповідальних, які будуть надавати дані для аналізу процесів і явищ обігу психоактивних речовин. Також вони відповідатимуть за протидію незаконному обігу наркотиків, за профілактику їх незаконного вживання, лікування, реабілітацію та ресоціалізацію залежних осіб.

Відповідальні суб'єкти за моніторинг наркотичної та алкогольної ситуації в країні повинні будуть ще стежити за негативними тенденціями в цій сфері, новими загрозами національній безпеці, які виникають внаслідок незаконного обігу наркотичних речовин. Також контрольна група подаватиме свої пропозиції щодо подолання поширення негативних тенденцій розвитку нарко- та алкозалежних у країні.

Нагадаємо, наприкінці травня президент Володимир Зеленський узяв участь у відкритті спортивно-терапевтичного табору Міжнародної антинаркотичної асоціації. Він також закликав політиків звернути увагу на проблему реабілітації наркозалежних.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram