ГоловнаСуспільствоЖиття

Відвідуваність заблокованої в Україні соцмережі "ВКонтакте" впала

За рік вона опустилася з четвертої позиції на восьму.

Відвідуваність заблокованої в Україні соцмережі "ВКонтакте" впала
Фото: actualapple.com

Відвідуваність забороненої в Україні російської соцмережі "ВКонтакте" (vkontakte) за період з липня 2018-го по липень 2019-го впала серед українців з четвертої на восьму позицію. Про це свідчать результати дослідження української інтернет-аудиторії за червень 2019 року, опубліковані на сайті Інтернет-асоціації України (ІнАУ) з посиланням на компанію Factum Group Ukraine.

Згідно з цим дослідженням, у топ 10 найпопулярніших сайтів (доменів) увійшли google, youtube, facebook, ukr.net, сайт ПриватБанку, instagram, olx.ua, vkontakte, yandex і sinoptik.ua.

У топ 25 найбільш відвідуваних сайтів в Україні є також twitter, wikipedia, rozetka і aliexpress.

Середньоденна частка аудиторії за місяць для доменів google склала 59%, а місячне охоплення аудиторії - 83%. Для youtube ці показники склали 41% і 70%, для facebook - 31% і 51%.

Крім того, що за рік vkontakte впав з четвертої позиції на восьму, рейтинг російської оdnoklassniki також знизився з восьмого на одинадцяте місце. Незважаючи на це, пошуковий ресурс yandex піднявся з десятого на дев'яте місце за відвідуваністю в Україні.

Дослідження проводили з ініціативи ІнАУ на базі репрезентативної медіапанелі з чисельністю 5 тис. осіб.

Нагадаємо, вчора, 9 липня Апеляційний суд Нью-Йорка заборонив Трампу блокувати користувачів у twitter.

У травні 2018 року федеральний суд Мангеттену вже забороняв президенту США "банити" неугодних коментаторів, однак Міністерство юстиції США подало апеляцію на це рішення, її відхилили. Суд послався на першу поправку до Конституції США, яка забороняє обмеження свободи слова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram