ГоловнаСуспільствоЖиття

ГПУ підозрює бенефіціарних власників NewsOne у фінансуванні тероризму

Вони пов'язані з російським "Промсвязьбанком", який обслуговує оборонні замовлення РФ.

ГПУ підозрює бенефіціарних власників NewsOne у фінансуванні тероризму
Фото: Facebook.com/LlutsenkoYuri

Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження проти бенефіціарних власників телеканалу NewsOne за підозрою у фінансуванні тероризму. Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко на брифінгу.

Два директори офшорних компаній, які є бенефіціарними власниками телеканалу NewsOne, пов'язані з російським "Промсвязьбанком", який фінансує й обслуговує державні оборонні замовлення РФ.

"У зв'язку із цим сьогодні зареєстровано кримінальне провадження про фінансування тероризму", - заявив генпрокурор. Розслідування цієї справи доручено СБУ.

Нагадаємо, український телеканал NewsOne, що належить голові політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктору Медведчуку, і пропагандистський державний телеканал "Россия-1" анонсували на 12 липня спільний телемарафон "Надо поговорить". Цей анонс викликав великий резонанс в Україні, і в результаті знову було порушено питання про введення санкцій NewsOne.

8 липня NewsOne оголосив про скасування телемосту з РФ через погрози. Того ж дня Генпрокуратура зареєструвала кримінальне провадження через спроби провести телеміст з країною-агресором.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram