ГоловнаСуспільствоЖиття

"Укрзалізниця" має намір перевозити поштові вантажі у складі пасажирських поїздів

Перевозити пошту будуть на фітингових платформах, аналогічно вагонам-автомобілевозам.

"Укрзалізниця" має намір перевозити поштові вантажі у складі пасажирських поїздів
Фото: Александр Рудоманов

Товариство з обмеженою відповідальністю "Укрзалізниця" планує використовувати для перевезення поштових відправлень состави пасажирських поїздів. Про це йдеться в повідомленні компанії.

"У контейнерах, які "Укрзалізниця" має намір включити до складу деяких пасажирських поїздів, планується перевозити поштові відправлення. Зараз компанія веде переговори з поштовими операторами", - сказано в ньому.

Відзначається, що послуга ніяк не вплине на якість і швидкість пасажирських перевезень і буде надаватися аналогічно вагонам-автомобілевозам.

Для перевезення пошти планується використовувати фітингові платформи, які будуть модернізовані під візки пасажирських вагонів.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" разом з компанією Colonnade розробили концепцію страхування вантажів. Це потрібно, оскільки їх розкрадання є серйозною проблемою, яка призводить до відтоку з залізниці дорогих вантажів. Саме такого роду перевезення дають найбільше прибутку "Укрзалізниці".

Проблема крадіжки вантажів існує досить давно, але спроби її вирішити за допомогою збільшення фізичної охорони і удосконалення захисних пристроїв - не дали очікуваних результатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram