ГоловнаСуспільствоВійна

Шість бійців ЗСУ отримали травми і поранення через обстріли бойовиків на Донбасі

За добу сталося 28 обстрілів.

Шість бійців ЗСУ отримали травми і поранення через обстріли бойовиків на Донбасі
Фото: facebook/Операція об'єднаних сил

За минулу добу, 5 липня, озброєні формування Російської Федерації 28 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. З них 12 разів - із застосуванням заборонених мінськими угодами мінометів калібру 120 і 82 мм.

Як повідомили в ранковому зведенні штабу ООС, противник відкривав вогонь по наших захисниках з гранатометів різних систем, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів, снайперських гвинтівок і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник 15 разів обстріляв позиції Об'єднаних сил поблизу Водяного, Новотроїцького, Миколаївки, Мар'їнки, Новоселівки Другої, Красногорівки, Новогнатівки, Павлополя, Авдіївки, двічі біля Богданівки, три рази в районі Широкиного.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" позиції наших захисників були обстріляні 13 разів поблизу Новотошківського, Золотого-4, Травневого, Світлодарська, чотири рази в районі Кримського, п'ять разів на околицях Новолуганського.

У результаті обстрілу бойовиків двоє українських військовослужбовців отримали поранення, ще чотири - бойові травми.

Відзначається, що на кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь з озброєння, яка не суперечить мінським домовленостям.

За даними розвідки, 5 липня двох окупантів знищено і трьох поранено.

З початку поточної доби ворог два рази обстріляв позиції Об'єднаних сил: поблизу населеного пункту Широкине і хутора Вільний.

Нагадаємо, українські військові під Докучаєвськом ліквідували начальника розвідки бойовиків. Терорист з позивним "Скіф" з перших днів брав участь у збройному конфлікті на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram