ГоловнаСуспільствоВійна

Папа Римський: на Донбасі ведеться гібридна війна, позначена тавром пропагандистської брехні і маніпуляцій

Понтифік провів зустріч з українськими єпископами у Ватикані.

Папа Римський: на Донбасі ведеться гібридна війна, позначена тавром пропагандистської брехні і маніпуляцій
Папа Римский Франциск и глава УГКЦ Святослав Шевчук
Фото: spzh.news

Папа Римський Франциск у п'ятницю, 5 липня, прийняв у Ватикані українських єпископів і засудив війну на Донбасі.

Про це повідомляє  Deutsche Welle.

"У цьому регіоні ведеться гібридна війна, позначена тавром пропагандистської брехні і маніпуляцій і супроводжується спробами "втягнути у справу і релігійний аспект", - сказав Франциск. При цьому понтифік не згадав Росію.

Папа Римський закликав католицьку церкву в Україні до єдності і пильності.

"У ніч конфлікту, яку ви переживаєте, Господь закликає своїх дітей, як у Гетсиманському саду, до пильності і молитви, а не до самооборони і вже тим більше не до нападу. Ісус очікує від своїх учнів молитви і повної самовіддачі. Лише так можна зупинити спіраль насильства", - сказав він.

Франциск також закликав українських єпископів "не втягуватися в боротьбу за церковні, націоналістичні чи політичні інтереси".

Зустріч понтифіка з керівництвом Української греко-католицької церкви була запланована вже давно і продовжиться в суботу, 6 липня. Два місяці тому Франциск запросив до Ватикану постійний синод греко-католицької церкви на чолі з Католикосом Святославом Шевчуком "для обговорення ситуації на сході України і пошуку шляхів мирного врегулювання конфлікту на Донбасі".

Нагадаємо, напередодні, 4 липня, Папа Римський провів зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним, на якій також обговорювалося питання України.

Наприкінці бесіди Папа і російський президент обмінялися подарунками. Путін подарував Франциску ікону святих апостолів Петра і Павла та DVD з фільмом "Гріх" режисера Кончаловського про Мікеланджело.

Папа Римський, в свою чергу, вручив російському президенту пам'ятну медаль, присвячену сторіччю закінчення Першої світової війни, а також екземпляри свого послання на Всесвітній день миру 1 січня 2019 року і "Документ про людське братерство", підписаний ним в Абу-Дабі разом з великим імамом Аль-Азхара.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram