ГоловнаСуспільствоПодії

​Біля Станиці Луганської загорівся замінований ліс, одна людина поранена (оновлено)

Під час оборювання місця пожежі стався вибух, у результаті чого отримав контузію і поранення руки тракторист лісгоспу.

​Біля Станиці Луганської загорівся замінований ліс, одна людина поранена (оновлено)
Архивное фото
Фото: cn.dsns.gov.ua

У середу, 3 липня, поблизу села Колесниківка Станично-Луганського району горить ліс.

Про це повідомляється на сайті ДержНС.

"3 липня біля с. Колесниківка Станично-Луганського району на території Піщаного лісництва виникла пожежа лісової підстилки двома осередками на загальній площі близько 20 га. Гасіння не проводиться у зв'язку з тим, що ця територія замінована", - йдеться в повідомленні.

Під час оборювання місця пожежі стався вибух, у результаті чого отримав контузію і поранення руки тракторист лісового господарства.

Піротехніки ДержНС проводять розмінування місцевості. Станом на 7:00 4 липня до місця пожежі направлено 110 чол. і 25 од. техніки, з них від ДержНС - 86 осіб і 20 од. техніки, в тому числі піротехнічну групу в складі 10 чоловік і три одиниці техніки.

Оновлення. Поліція попередньо кваліфікувала підрив трактора як теракт, повідомляють на сайті НПУ.

"Поблизу залізничної станції Іллєнко Станично-Луганського району під час гасіння лісової пожежі і створення загороджувальних смуг на невстановленому вибуховому пристрої підірвався трактор під керуванням 34-річного місцевого жителя. Чоловіка з мінно-вибуховими травмами госпіталізовано до лікарні", - йдеться в повідомленні.

Фото: "Нацполіція"

Зазначають, що зараз вирішується питання про внесення відомостей у реєстр згідно з ч. 2 ст. 258 КК "Терористичний акт".

Нагадаємо, 19 червня в Маріуполі Донецької області відкрили Центр розмінування ДержНС. До завдань центру входить розмінування Донбасу, де тільки на підконтрольній території замінована територія площею 7 тисяч квадратних кілометрів. За експертними оцінками на розмінування Донбасу потрібно 10-15 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram