ГоловнаСуспільствоПодії

Львівська мерія повернула собі функцію вивезення і захоронення сміття

Без Порошенка і Синютки сміттєвої кризи немає.

Львівська мерія повернула собі функцію вивезення і захоронення сміття
Фото: loda.gov.ua

Львівська міськрада з 1 липня повернула собі повноваження з вивезення та захоронення сміття, за що останні два роки відповідала обласна адміністрація згідно з угодою, підписаною на піку сміттєвої кризи у 2017 році.

Про це повідомила прес-служба мерії.

"Ми попередньо готувалися до повернення повноважень. Хочу зазначити, що той стан речей, який є сьогодні, підтверджує, що у 2017 році робота міста з вивезення відходів блокувалася. Зараз внутрішня ситуація в країні змінилася, і сподіваюся, таких проблем більше не буде. Сьогодні сміття вивозиться в нормальному режимі, і сподіваюся, що так і буде", - сказав віцемер Сергій Бабак.

Повернувши повноваження поводження з відходами, мерія продовжить працювати з нинішніми перевізниками. Договори з ними продовжено до 1 жовтня. Перевізникам місто відшкодовує витрати на вивезення ТПВ до полігонів на далекі відстані, а тим, хто приймає ТПВ зі Львова, надаватимуть субвенцію.

Нагадаємо, проблеми з вивезенням сміття у Львова почалися в середині 2016 року у зв'язку із закриттям міського сміттєзвалища. Влітку 2017 року міськрада під тиском центральної влади передала ці обов'язки з доплатою Львівській ОДА.

У травні 2019 року президент Петро Порошенко залишив посаду, а в червні її позбувся і голова ЛОДА Олег Синютка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram