ГоловнаСуспільствоЖиття

З початку року в Україні зареєстровано 189 злочинів у сфері торгівлі людьми

159 причетним до вчинення таких кримінальних правопорушень особам повідомлено про підозру.

З початку року в Україні зареєстровано 189 злочинів у сфері торгівлі людьми
Фото: globalist.org.ua

Поліцейські підрозділи із боротьби з торгівлею людьми протягом цього року зареєстрували 189 кримінальних правопорушень за статтею 149 (Торгівля людьми) Кримінального кодексу України.

Про це йшлося під час дискусії "Досвід Швеції з питань протидії торгівлі людьми та сексуальної експлуатації", повідомляє прес-служба Національної поліції.

Зі 189 випадків 91 - трудова експлуатація, 69 - сексуальна експлуатація, 25 фактів залучення в злочинну діяльність, а також по 2 факти торгівлі дітьми і сурогатного материнства.

Правоохоронці встановили 159 осіб, причетних до скоєння таких кримінальних правопорушень, та повідомили їм про підозру. Досудове розслідування завершено у 94 кримінальних провадженнях цієї сфери.

Також на сьогодні вже 205 громадянам надано статус потерпілих у кримінальних процесах. Серед них 123 - чоловіки, 78 - жінки, 2 неповнолітніх та 2 малолітніх.

Крім того, за п'ять місяців 2019 року поліцейські викрили 16 організованих груп, що діяли в сфері торгівлі людьми. Стосовно 15 співучасників цих угруповань зараз обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, в 2017 році Україна вийшла з групи країн, де процвітає торгівля людьми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram