ГоловнаСуспільствоЖиття

​Нацкорпус: Конфлікт у "Барабашові" стався через агресивне вимагання адміністрації ринку

У бійці на харківському ринку постраждали 9 людей, оператор місцевого каналу - у тяжкому стані.

​Нацкорпус: Конфлікт у "Барабашові" стався через агресивне вимагання адміністрації ринку
Рынок "Барабашово"

У "Національному корпусі" пояснили свою участь в бійці на харківському ринку "Барабашово" в суботу, 8 червня, під час якої 9 людей отримали травми, один з них - оператор місцевого телеканалу - потрапив у реанімацію. Про це пише Інтерфакс-Україна.

Як стверджують в "Нацкорпусі", до них неодноразово зверталися за допомогою підприємці харківського ТЦ "Барабашово" і скаржилися на агресивну політику вимагання з боку адміністрації.

"Зокрема, люди розповідали про постійне вимагання грошей з боку фірм-прокладок, про погрози і навіть спроби фізичної розправи з тими, хто відмовлявся платити так званий додатковий внесок за квадратний метр. Суму в розмірі $100 - $200 потрібно було віддати у вигляді хабара за 1 кв. м., щоб продовжити роботу в своїй торговій точці", - розповіли в "Нацкорпусі".

У партії також заявили, що з самого початку конфлікту численні звернення в поліцію виявилися безрезультатними. Тоді підприємцями була створена профспілка, і більше року тривали тертя між адміністрацією і власниками торгових точок.

У "Нацкорпусі" стверджують, що підприємці змушені були до них звернутися за допомогою для протидії силовому тиску з боку адміністрації ринку.

Нагадаємо, бійка на харківському ринку "Барабашово" сталася в п'ятницю, 7 червня. У поліції заявили, що інцидент трапився через майнову суперечку між підприємцями. Згідно із заявою адміністрації ринку, люди назвали себе представниками "Нацкорпусу" захопили магазин ветерана АТО, який в свою чергу покликав на допомогу побратимів з ветеранських організацій.

У результаті конфлікту постраждали 9 осіб, в тому числі оператор місцевого телеканалу Вадим Макарюк. Він перебуває у важкому стані в реанімації.

Поліція відкрила кримінальні провадження за ч.1 ст. 293 (групове порушення громадського порядку) і за ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) КК України.

Напад на оператора розслідують за трьома статтями Кримінального кодексу: ч.2 ст. 345-1 (загроза або насильство щодо журналіста), ч.1. ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) і ч. 2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram