ГоловнаСуспільствоПодії

У Дніпровському районі Києва поліція затримала чоловіка з гранатою

Вибухонебезпечний предмет вилучили з сумки зловмисника. Розпочато кримінальне провадження.

У столичному Дніпровському районі на вулиці Марганецькій у рамках операції "Зброя та вибухівка" правоохоронці затримали чоловіка з гранатою. Про це повідомляють на сайті поліції Києва.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Поліцейські помітили підозрілого чоловіка, а під час перевірки документів і вмісту сумки, вони виявили предмет, схожий на гранату РГД-5 з запалом.

У результаті правоохоронці викликали слідчо-оперативну групу та вибухотехніків. Виявлений предмет вилучили і направили на експертизу.

Чоловік з імовірною гранатою виявився уродженцем Черкаської області, 1977 року народження. Раніше його вже засуджували за грабіж і зберігання наркотиків.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Поліцейські почали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Йому може загрожувати до семи років позбавлення волі.

Нагадаємо, в травні в Києві поліція затримала 21-річного хлопця з двома гранатами на станції метро "Вокзальна".

У вестибюлі станції метро правоохоронці звернули увагу на підозрілого чоловіка, який помітно нервував. Запросивши хлопця в кімнату поліції для огляду, в його сумці знайшли дві гранати Ф-1 і три запали до них.

Хлопця затримали, йому загрожує до семи років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram