ГоловнаСуспільствоЖиття

Грузія готова повернути в Україну 10 дітей, чиїх батьків запідозрили в торгівлі людьми

Матір дітей, українка Юлія Сусляк, залишається під вартою.

Грузія готова повернути в Україну 10 дітей, чиїх батьків запідозрили в торгівлі людьми
Детский омбудсмен Николай Кулеба
Фото: kievvlast.com.ua

Грузія готова передати Україні 10 дітей, чиїх батьків-українців підозрюють у торгівлі дітьми. Про це повідомила прес-служба президента Володимира Зеленського.

Сьогодні уповноважений президента з прав дітей Микола Кулеба зустрівся з представниками Генеральної прокуратури Грузії і Міністерства праці, здоров'я і соціальних справ.

"Зараз вирішується питання повернення дітей в Україну, зокрема, триває процес належного оформлення всіх необхідних документів. Уже є попередні домовленості з Генеральною прокуратурою та Міністерством праці, здоров'я і соціальних справ Грузії про те, щоб доставити дітей на батьківщину", - сказано в повідомленні.

На цей момент діти перебувають у місцевих прийомних сім'ях і соціальних установах Грузії.

Матір дітей, Юлія Сусляк, залишається під вартою. Її чоловікові Юрію в Грузії загрожує 4 роки в'язниці за в'їзд у Сочі через окуповану Росією територію країни.

Нагадаємо, 25 квітня в Грузії затримали українку, яка з 10 дітьми прямувала з Росії до окупованої Росією Абхазії. Підозру викликало те, що 7 з 10 дітей народилися протягом одного року. Жінку і дітей затримали для з'ясування обставин: виявилося, що діти-однолітки народжені сурогатними матерями, а затримана Юлія Сусляк є їхньою біологічною матір'ю.

Оформленням опіки над дітьми почала займатися їхня бабуся, яка проживає в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram