ГоловнаСуспільствоЖиття

В Одесі поліція затримала 51 учасника заворушень у будівлі ОНМедУ

Прихильники колишнього ректора зірвали засідання керівництва вузу.

Фото: dumskaya.net

Нові заворушення сталися сьогодні в Одеському національному медичному університеті. Члени наглядової ради ОНМедУ разом з призначеною МОЗ в.о. ректора Владленою Дубініною і групою активістів зуміли потрапити в ректорат вузу, щоб провести засідання, але їм перешкоджали молоді люди в масках. Про це повідмляє "Думская".

"У приміщення увірвалася група молодих людей у масках, які розпорошили газ (їм відповіли з вогнегасників). Одночасно поліція отримала сигнал про замінування будівлі й почала евакуацію людей звідти", - сказано в повідомленні.

Дубініна й інші були змушені покинути університет і піти в супроводі поліції. Прес-секретар вузу Ярослава Вітко опублікувала фотографії, зроблені в ректораті. На них видно барикади з меблів, побудовані прихильниками екс-ректора Валерія Запорожана.

Фото: dumskaya.net/

Фото: dumskaya.net

Поліція затримала учасників сутичок у Медині, їх відвезли в райвідділ. За інформацією заступника начальника ГУНП Сергія Махотіна, постраждав один поліцейський. Правоохоронці затримали 51 учасника подій.

Перевірка поліції вибухонебезпечних предметів не виявила.

Фото: dumskaya.net

Фото: dumskaya.net

Фото: dumskaya.net

Фото: dumskaya.net

Нагадаємо, в грудні 2018 року Кабінет Міністрів прийняв рішення про створення Національного одеського медичного університету шляхом об'єднання Одеського національного медичного університету (ОНМедУ) і Кримського державного медичного університету ім. С. І. Георгіївського. Студенти, які навчалися в Одеському медуніверситеті і Кримському медуніверситеті, продовжать навчання в новоствореному інституті.

Колишній ректор вузу Валерій Запорожан і його прихильники не згодні з цим рішенням і блокують роботу нової адміністрації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram