ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики на Донбасі застосували артилерійські системи калібру 152 мм

За добу російські бойовики здійснили 11 обстрілів.

Бойовики на Донбасі застосували артилерійські системи калібру 152 мм
Фото: EPA/UPG

У вівторок, 28 травня, збройні формування Російської Федерації на Донбасі здійснили 11 обстрілів, у тому числі шість - із застосуванням заборонених артилерійських систем калібру 152 мм і мінометів калібрів 120 і 82 мм. Про це повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил на своїй сторінці в Фейсбуці.

Ворог також обстрілював наших захисників з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Обстрілу з 152 мм артилерійських систем і мінометів зазнали українські позиції поблизу Широкиного, з мінометів калібру 120 і 82 мм бойовики стріляли поблизу Харчовика, Авдіївки, Мар'їнки, Лебединського та Попасної. Також зафіксовані обстріли поблизу Кам'янки, Водяного, Павлополя, Чермалика та Залізного.

Унаслідок обстрілу один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення.

На кожен обстріл супротивник отримав адекватну відповідь. За даними розвідки Об'єднаних сил, 28 травня троє окупантів убиті, ще одного поранено.

З початку поточної доби ворог тричі обстріляв наші позиції: в районі населеного пункту Піски, біля Мар'їнки і Гнутового. Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає. На кожен обстріл наші підрозділи дали адекватну відповідь, втрати ворога уточнюються.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram