ГоловнаСуспільствоПодії

Через зіткнення з активістами під стінами МВС постраждали троє правоохоронців

Один з учасників акції розпорошив сльозогінний газ.

Через зіткнення з активістами під стінами МВС постраждали троє правоохоронців
Фото: Макс Требухов

Під час зіткнень під стінами Міністерства внутрішніх справ 14 травня постраждали троє правоохоронців.

Як повідомляє поліція Києва, один з мітингувальників застосував сльозогінний газ. В результаті постраждало троє спецназівців: вони отримали хімічний опік очей.

За цим фактом слідчим відділом Печерського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

У той же час в поліції додали, що керівництво МВС і Нацполіції розгляне і проаналізує зауваження до роботи правоохоронців, які раніше передали учасники мітингу.

"Національна поліція нагадує, що в справі Катерини Гандзюк, перебігом розслідування якого учасники акції, зокрема, також висловлювали невдоволення, - поліція в межах своєї компетенції провела всі необхідні слідчі дії", - вказали в поліції.

Як повідомлялося, громадські активісти вранці 14 травня влаштували акцію з вимогою відставки генерального прокурора Юрія Луценка і міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Спочатку вони заклеїли обмежувальною стрічкою вхід в будівлю Генеральної прокуратури на Різницькій вулиці червоно-білою обмежувальною стрічкою. Таким чином учасники протесту хотіли показати, що відомство під керівництвом Луценка стало "токсичним".

Потім мирна акція перемістилася під будівлю МВС на вулиці Богомольця. Там її зустріла поліція, яка не дозволила заклеїти вхід в міністерство. Сталася невелика сутичка, і в підсумку протест обмежився невеликим мітингом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram