ГоловнаСуспільствоВійна

Харків'яни за добу зібрали понад 5 тисяч голосів за знесення волонтерського намету в центрі міста

Намет "Усе для перемоги" встановили в центрі Харкова 2014 року.

Електронна петиція з вимогою прибрати з площі Свободи в Харкові волонтерський намет "Усе для перемоги" набрала 5 тис. голосів, необхідних для її розгляду міською владою. Станом на 12:30 четверга, за добу після реєстрації на офіційному сайті Харківської міськради, за петицію проголосували 5152 людини, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Петиція з вимогою прибрати волонтерський намет з пл.Свободи була зареєстровано 8 травня о 12:02.

"Шостий рік війни пішов. Армія вже не та, що була у 2014 році. Вона добре фінансується, їй, як і раніше, допомагають волонтери та небайдужі українці. Навіщо нам на найбільшій площі Європи це убоге, запацькане одоробло? Мало того, що своїм брудним виглядом воно спотворює вигляд площі, то воно ще й небезпечне - недавно там вибухнув газовий балон", - мотивував свою вимогу автор петиції В'ячеслав Костенко.

Того ж дня про підтримку петиції заявив міський голова Харкова Геннадій Кернес і пообіцяв зробити все від нього залежне, щоб реалізувати її, якщо вона набере необхідну кількість голосів.

Намет "Усе для перемоги" встановили на пл.Свободи проукраїнські активісти в середині вересня 2014 року. За задумом активістів, він мав стати постійною платформою низки громадських ініціатив для допомоги армії і переселенцям.

На сайті Харківської міськради неодноразово реєстрували петиції з вимогою прибрати намет з площі, але вони не набирали необхідної кількості голосів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram