ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві відбулася акція "Безсмертний Ґрут" як альтернатива "Безсмертному полку"

Учасники прийшли на неї з портретами героїв коміксів і супергероїв.

У Києві відбулася акція "Безсмертний Ґрут" як альтернатива "Безсмертному полку"
В Киеве прошла акция "Бессмертный Грут"

У центрі Києва відбулася акція "Безсмертний Ґрут", організована як альтернатива ході "Безсмертний полк". У ході взяли участь до 200 осіб. Вони прийшли на марш з портретами героїв коміксів Marvel і супергероїв з фільмів та скандують "Свободу Винтерфеллу!".

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Акція відбувається вже втретє - в 2017 році в Запоріжжі це був марш "Безсмертний вовк", у 2018-му в Києві - "Безсмертний орк".

"Акція цього року має назву "Безсмертний Ґрут". Концепт залишається таким, яким був два роки поспіль: ми приносимо плакати інших героїв. Ми не проти того, щоб згадувати ветеранів воєн. Але ми проти гібридних проросійських акцій під соусом "згадок". Сміх і тролінг - наша зброя, яка не раз доводила свою ефективність. Герої MARVEL нам у цьому допоможуть", - повідомили організатори акції.

Фото: Олександр Рудоманов

Фото: Олександр Рудоманов

Фото: Олександр Рудоманов

Цього року аналогічні акції заплановані також у Харкові, Дніпрі, Запоріжжі та Миколаєві.

Фото: Олег Слабоспицький/Facebook

Фото: Олег Слабоспицький/Facebook

У Києві учасники ходи зібралися близько 10:00. Однак їм довелося затриматися, тому що паралельно проходила хода "Безсмертного полку". Учасників цих маршів розділили правоохоронці. У підсумку акція "Безсмертний Ґрут" відбулася в оточенні правоохоронців, без маршу. До 12:00 вона закінчилася.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram