ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі загинув один військовий, четверо поранені

Бойовики 11 разів обстріляли позиції ЗСУ.

За добу на Донбасі загинув один військовий, четверо поранені
Фото: EPA/UPG

За минулу добу російсько-окупаційні війська 11 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, з них двічі - із застосуванням заборонених мінометів калібру 82 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил у Фейсбуці.

В результаті один військовослужбовець загинув, четверо отримали поранення.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики дев'ять разів обстріляли позиції ООС: тричі з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - біля Павлополя; з гранатометів різних систем - поблизу Мар'їнки; двічі зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - біля Богданівки; зі станкових протитанкових гранатометів - у районі Старогнатівки; з автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - поблизу Лебединського; з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - біля Опитного.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" українські позиції були обстріляні два рази: з мінометів калібру 82 мм - біля Новотошківського; з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів - поблизу Залізного.

"На ворожі провокації підрозділи Об'єднаних сил дали адекватну відповідь", - зазначили у штабі.

З початку цієї доби обстрілів не зафіксовано.

Нагадаємо, раніше українська сторона Спільного центру контролю і координації розведення сил і засобів на лінії розмежування повідомила, що бойовики в односторонньому порядку скасували режим припинення вогню. Через це були припинені відновлювальні роботи в Мар'їнці та Красногорівці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram