ГоловнаСуспільствоЖиття

Голова Нацради з ТБ подав у відставку (оновлено)

Юрій Артеменко працював на цій посаді з 2014 року.

Голова Нацради з ТБ подав у відставку (оновлено)
Юрий Артеменко

Голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко подав у відставку. Відповідну заяву опубліковано на сайті відомства в суботу, 4 травня.

"Термін моїх повноважень як члена Національної Ради завершується в липні. Однак сьогодні, за два місяці до його закінчення, я прийняв рішення подати у відставку і піти з посади", - йдеться в заяві Артеменка.

Він назвав дві причини такого рішення - втома і пропозиція іншої роботи.

"По-перше, проста людська втома - протягом 5 років в постійному стресі працювати щодня, по 10-12 годин, іноді навіть без вихідних. По-друге, пропозицію, яка надійшла саме в цей час, перейти на іншу роботу", - написав глава Нацради.

Артеменко працював на цій посаді з 2014 року.

Оновлення 13:30. Президент Петро Порошенко звільнив голову Нацради з питань телебачення і радіомовлення Юрія Артеменка з посади члена Нацради. Відповідний указ від 4 травня розміщено на сайті глави держави.

"Відповідно до пункту 13 частини першої статті 106 Конституції України постановляю: Звільнити Артеменка Юрія Анатолійовича з посади члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення", - йдеться в указі.

Пункт 13 частини першої статті 106 Конституції передбачає, що президент "призначає на посади та звільняє з посад половину складу Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram