ГоловнаСуспільствоПодії

У гаражі колишнього військового комірника в Прилуках виявили 49 ящиків патронів і 175 гранат

Пенсіонера затримали.

В Прилуках Чернігівської області в п'ятницю, 3 травня, правоохоронці виявили в гаражі пенсіонера, колишнього військового, великий арсенал боєприпасів. Про це повідомив заступник голови Національної поліції В'ячеслав Аброськін.

Фото: cn.npu.gov.ua

"Вчора ввечері в Прилуках працівники поліції Чернігівщини під час проведення обшуку в гаражному приміщенні, яке належить пенсіонеру - колишньому військовослужбовцю ЗСУ, вилучили чималий арсенал - 9 ящиків (175 шт.) з гранатами Ф1, запали до них і безліч патронів калібром 7.62мм в 49 цинках", - повідомив Аброськін.

За його словами, з таким арсеналом можна вести активні військові дії.

"Цей колишній комірник, мабуть, до пенсії готувався заздалегідь - звик за часів служби "нести все в будинок", зокрема, зброю і боєприпаси, тому зробив свій маленький власний склад, щоб постійно відчувати себе "на службі", - написав заступник голови Нацполіції.

Відставного офіцера затримали.

Кримінальне провадження відкрито за ч.1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами). Триває досудове розслідування.

Фото: cn.npu.gov.ua

Фото: cn.npu.gov.ua

Нагадаємо, раніше на покинутому кемпінгу в Луганській області виявили склад боєприпасів. 164 артилерійські снаряди залишили російські окупанти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram