ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція переходить у посилений режим роботи у зв'язку з Великоднем і травневими

Безпеку будуть забезпечувати близько 21 тис. правоохоронців.

Поліція переходить у посилений режим роботи у зв'язку з Великоднем і травневими
Фото: facebook/Патрульна поліція України

З 27 квітня, на період святкування Великодня, травневих свят та поминальних днів підрозділи Національної поліції переходять на посилений варіант несення служби.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

Правоохоронці посилять заходи безпеки поблизу культових споруд на період релігійних свят і поминальних днів, протипожежної безпеки, а також безпеки на автошляхах.

Безпеку на великодні свята забезпечуватимуть близько 21 тис. правоохоронців.

"В рамках святкування Пасхи правоохоронці очікують проведення релігійних служб в більш ніж 16 тис. релігійних споруд. Таким чином, очікується участь в цих заходах близько 8 млн віруючих. До забезпечення громадської безпеки планується залучити близько 21 тис. правоохоронців, з яких 20 тис. - поліцейські", - йдеться в повідомленні.

За словами глави Національної поліції Олександра Фацевіча, органи поліції повинні забезпечити обстеження релігійних споруд. Патрулі також нестимуть службу поблизу місць відпочинку громадян, особливо біля лісопаркових зон, щоб не допустити пожеж.

Крім того, поліцейські будуть забезпечувати безпеку на дорогах у зв'язку зі збільшенням транспортного потоку, особливо в частині нерегулярних пасажирських перевезень.

Нагадаємо, в цьому році в українців буде п'ять вихідних днів поспіль з 27 квітня по 1 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram