ГоловнаСуспільствоВійна

Один військовослужбовець отримав поранення на Донбасі поблизу Світлодарська

За добу бойовики вісім разів обстріляли позиції ЗСУ.

Один військовослужбовець отримав поранення на Донбасі поблизу Світлодарська
Фото: Макс Левин

За минулу добу російсько-окупаційні війська вісім разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України на Донбасі. В результаті обстрілу втрат серед українських військовослужбовців немає.

Про це повідомив прес-центр штабу операції Об'єднаних сил у Фейсбуці.

"17 квітня збройні формування Російської Федерації вісім разів порушили режим припинення вогню, при цьому двічі застосували заборонене Мінськими домовленостями озброєння - міномети калібру 82 мм. Ворог також обстрілював наших захисників з озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї ... втрат серед особового складу Об'єднаних сил немає", - йдеться в ранковому зведенні.

Усі порушення режиму припинення вогню бойовики провели в смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід".

Бойовики відкривали вогонь по позиціях українських військ: з мінометів калібру 82 мм і станкових протитанкових гранатометів - біля Миколаївки; з мінометів калібру 82 мм - у районі Водяного; з озброєння бойових машин піхоти БМП-2, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - двічі поблизу Пісків; з озброєння бойових машин піхоти БМП-2 - у районі Павлополя; з автоматичних станкових гранатометів - поблизу Лебединського та Широкиного; з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - в районі Новоселівки Другої.

З початку поточної доби бойовики обстріляли зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів позиції військових поблизу Світлодарська - в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ". У результаті обстрілу один військовослужбовець отримав поранення.

Нагадаємо, напередодні Росія перемістила додаткову батальйонно-тактичну групу військових до кордону України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram