ГоловнаСуспільствоПодії

Екоінспекція назвала попередню причину масової загибелі риби в Житомирській області

У пробах води фахівці виявили зменшений уміст розчиненого кисню.

Екоінспекція назвала попередню причину масової загибелі риби в Житомирській області
Фото: dei.gov.ua

Фахівці інспекції Поліського округу встановили часткові причини масової загибелі риби в Житомирській області, зафіксовані 12 квітня в м. Баранівка на річці Случ з боку смт Першотравенськ. У чотирьох відібраних пробах води виявлено зменшений уміст розчиненого кисню. Про це повідомляють на сайті Державної екологічної інспекції України. Що стало причиною зменшення вмісту кисню - поки невідомо.

"Так, за результатами проведеного обстеження відібрано 5 проб води, в тому числі: 3 - з річки Хомора і 2 - з річки Случ. У чотирьох відібраних пробах виявлено зменшення вмісту розчиненого кисню відповідно до нормованих показників", - зазначено на сайті.

Також на експертизу взяли зразки мертвої риби, їх доставили в Житомирську обласну державну лабораторію державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

Повідомляють, що дослідження відібраних проб триває. Остаточних результатів поки що немає.

На цей момент інспекція Поліського округу проводить розрахунок збитків, завданих державі в результаті масової загибелі риби та готує матеріали для передачі в правоохоронні органи.

Нагадаємо, в серпні 2018 року в Маріуполі було зафіксовано масову загибель риб бичків. У трупах риби, яка загинула минулого тижня на узбережжі Маріуполя, виявлено підвищений уміст важких металів. Фахівці зауважили, що риба не може загинути за таких концентрацій кадмію, тому найімовірнішою причиною загибелі залишається асфіксія - удушення через нестачу кисню у воді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram