ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві засудили пару, яка вбила двох самотніх літніх жінок

Чоловік отримав довічне, а його спільниця - 14 років в'язниці.

У Києві засудили пару, яка вбила двох самотніх літніх жінок

Святошинський районний суд Києва оголосив обвинувальний вирок 36-річному чоловіку і 33-річній жінці за скоєння низки особливо тяжких злочинів, у тому числі двох умисних вбивств.

Про це повідомляють на сайті столичної прокуратури. Зазначають, що жертвами всіх злочинів ставали самотні жінки віком від 72 до 81 року.

Двоє постраждалих літніх жінок шукали роботу через оголошення в інтернеті. Зловмисники, відповідно до свого плану, представлялися своїм жертвам подружньою парою і пропонували їм роботу нянею для дитини.

"Потім під надуманим приводом призначали зустріч у безлюдній місцевості і грабували, при цьому навіть не нехтуючи спробами виривання золотих коронок у постраждалих. Продовжуючи свою злочинну діяльність, зловмисники вибрали як жертву літню жінку, яка здавала в оренду кімнати на Залізничному вокзалі Києва. Представляючись подружжям, вони винайняли у 81-річної пенсіонерки кімнату, після чого вночі здійснили її вбивство і заволоділи майном, грошовими коштами і цінностями. Ще однією жертвою зловмисників стала 78-річна жінка, яку зловмисники холоднокровно задушили з метою заволодіння цінностями і грошовими коштами", - повідомили в прокуратурі.

За результатами судового розгляду з урахуванням принципової позиції публічного обвинувача суд визнав зловмисників винними у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 187, ч. 4 ст. 187, п. 6, 12, 13 ч. 2 ст. 115 КК України і призначив чоловікові покарання у вигляді довічного ув'язнення з конфіскацією всього належного йому майна, а жінці - 14 років позбавлення волі також з конфіскацією.

Нагадаємо, раніше в Києві наркодилери вбили і закопали людину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram