ГоловнаСуспільствоЖиття

У Херсоні активісти руху "Хто вбив Катерину Гандзюк?" провели акцію протесту під будинком Рищука

Активісти закидали будинок петардами.

Фото: Макс Требухов

Сьогодні в Херсоні активісти та друзі Катерини Гандзюк провели кілька акцій, щоб нагадати - замовники вбивства Гандзюк досі на волі.

Як повідомляє кореспондент LB.ua з місця подій, спочатку активісти поїхали під Управління поліції Херсонської області.

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Потім вирушили до будинку заступника голови Херсонської ОДА Євгена Рищука, на його паркані вони написали "Тут живе вбивця". Батько Катерини - Віктор Гандзюк неодноразово заявляв, що вважає Рищука і його начальника - голову Херсонської ОДА Андрія Гордєєва, а також главу Херсонської облради Владислава Мангера винними в смерті дочки, і що такої самої думки дотримувалася сама Катерина.

Рищук, який відсторонений від посади у зв'язку з розслідуванням, заявив журналістам, що він ні в чому не винен. "Я не винен ні в чому і треба шукати того, хто стоїть за всім цим, кому вигідна ця ахінея", - цитує його Громадське

Потім активісти вирушили на кладовище, де похована Катерина. Там до них приєднався Віктор Гандзюк.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року в центрі Херсона Катерину Гандзюк облили кислотою. 4 листопада вона померла в лікарні.

Станом на лютий 2019 року слідство встановило вісьмох фігурантів злочину. Це Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський, Микита Грабчук (виконавці), Ігор Павловський (посередник), Олексій Левін (організатор), Владислав Мангер (замовник).

Левін перебуває за кордоном. Адвокати заперечують причетність Левіна до вбивства Гандзюк. Мангер не затриманий і перебуває на волі, він також заперечує свою причетність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram