ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд частково заборонив експлуатацію готелю Hilton у Києві

У 5-зірковому готелі виявлені великі порушення пожежної безпеки.

Суд частково заборонив експлуатацію готелю Hilton у Києві
Фото: rbc.ua

Окружний адміністративний суд Києва призупинив експлуатацію частини приміщень 5-зіркового готелю Hilton у Києві через порушення техніки пожежної безпеки, виявлених Державною службою з надзвичайних ситуацій, до їх повного усунення.

Про це йдеться в рішенні суду.

Судом призупинено експлуатацію технічного поверху готелю, приміщень кафе на 7-му поверсі, магазину "Санахант", спа-центру, електрощитової та вентиляційної на 2-му поверсі, приміщень електрощитової, Укрексімбанку, складського приміщення на рівні М1, приміщення електрощитової на рівні L, приміщень підземного паркінгу готелю.

Порушення техніки пожежної безпеки в готелі були виявлені під час перевірки в листопаді 2018 року. У готелі не було облаштовано кругового проїзду для забезпечення під'їзду пожежних машин і доступу пожежних автодрабин або автопідйомників у будь-яке приміщення готельно-офісного комплексу.

Готель не обладнаний необхідними рятувальними пристроями колективного користування, не облаштовані майданчики для оперативних транспортних засобів, що залучаються для пожежогасіння і рятувальних робіт, не всі приміщення обладнані автоматичною системою пожежогасіння. У житлових апартаментах не проведено облаштування внутрішньоквартирних пожежних кран-комплектів, приєднаних до мережі водопроводу будинку та обладнаних котушкою з пожежним рукавом.

Коридори готельної частини виявилися облицьовані горючим матеріалом з невизначеними показниками горючості, займистості, димоутворювальною здатністю, токсичністю, поширення полум'я по поверхні.

Приміщення електрощитової і вентиляційної на 2-му поверсі засмічені і захаращені сторонніми предметами, експлуатуються як підсобні приміщення.

Нагадаємо, в березні 2018 року прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив Міністерству внутрішніх справ і ДСНС перевірити всі торгово-розважальні центри, школи, дитсадки і лікарні на предмет дотримання правил пожежної безпеки. Перевірки виявили порушення в 97% об'єктів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram