ГоловнаСуспільствоЖиття

Прикордонники затримали бойовика "Рускої православної армії" на прізвисько "Домовой"

2014 року чоловік воював на боці бойовиків "ДНР".

Прикордонники затримали бойовика "Рускої православної армії" на прізвисько "Домовой"
КПВВ "Чонгар"
Фото: 24 канал

Прикордонники затримали на адміністративному кордоні з анексованим Кримом громадянина України, бойовика "Рускої православної армії" на прізвисько "Домовой".

Про це повідомляють на сайті Держприкордонслужби.

"У понеділок, 25 березня, з тимчасово окупованої території АР Крим до контрольного пункту «Чонгар» прибув громадянин України, уродженець Кіровоградської області, який проживав у Криму. Встановлено, що цей громадянин 2014 року брав участь у незаконних збройних формуваннях на території самопроголошеної "Донецької народної республіки", - йдеться в повідомленні.

До 2014 року, за словами затриманого, він проживав із сім'єю в Росії. Під час перетину в той час закритого пункту пропуску "Успенка" в Донецькій області його завербували представники російських спецслужб для участі у військових діях на боці бойовиків.

"Після розподілу чоловік потрапив у батальйон "Рускої православної армії", де йому дали позивний "Домовой". Під час перебування на непідконтрольній території він неодноразово зустрічався з військовослужбовцями спеціальних підрозділів РФ, виконуючи різні диверсії проти підрозділів Збройних Сил України. На цей момент затриманого передали поліції", - повідомили в ДПСУ.

Нагадаємо, раніше в Харкові затримали жителя Горлівки, який воював на стороні "ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram