ГоловнаСуспільствоПодії

"Нацкорпус" знову провів мітинг у центрі Києва (оновлено)

Кордон силовиків перед Адміністрацією президента закидали похоронними вінками.

У Києві на Майдані Незалежності відбулася чергова акція "Національного корпусу" проти розкрадань в оборонній сфері. Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Фото: Олександр Рудоманов

"На Майдан також прийшло багато людей похилого віку і бездомних. Серед них були помічені люди з блокнотами зі списками присутніх. Активісти "Нацкорпусу" відокремили їх від основної маси живим ланцюгом", - повідомив кореспондент.

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Олександр Рудоманов

Мітингувальники збираються пройти до Адміністрації президента траурною процесією в пам'ять про загиблих на Донбасі. У прес-службі "Нацкорпусу" повідомили, що проводити силові акції 23 березня не планують.

Оновлення 16:30. Мітингувальники рушили на Банкову, де обклали кордон силовиків перед Адміністрацією президента похоронними вінками в пам'ять про загиблих під час війни на Донбасі.

В акції взяли участь родичі загиблих бійців.

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Під час акції випадково постраждала одна з керівників поліції комунікації.

Фото: Макс Требухов

Оновлення 18:21. За попередніми підрахунками поліції, кількість учасників акції протесту політичної партії "Національний корпус" у Києві склала 5 тисяч осіб.

Прес-служба Міністерства внутрішніх справ повідомляє, що за порядком на вулицях столиці стежили 1,5 тис. працівників поліції й Національної гвардії. Вони забезпечували безпеку і правопорядок під час масової акції й під час передачі вимог учасниками акції під Адміністрацією президента її співробітникам.

Також працювала поліція діалогу і вибухотехнічна та кінологічна служби.

"Акція пройшла спокійно і без порушень", - відзначають у МВС.

Нагадаємо, останні кілька тижнів в Україні активізувалися представники "Національного корпусу". Акції в центрі Києва вони влаштовують вже третю суботу поспіль. Активісти вимагають заарештувати близького соратника президента Петра Порошенка Олега Гладковського, звинувачуючи його у "мародерстві" на оборонних контрактах.

9, 16 и 19 марта эти митинги привели к столкновениям с полицией в КиєвіЧеркасахПолтаві і Івано-Франківську.

Раніше посли країн Великої сімки (G7) відправили листа главі МВС Арсену Авакову, в якому висловили стурбованість "екстремістськими політичними рухами в Україні", натякаючи на "Національний корпус" і "Національні дружини".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram