ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд Києва оштрафував на 850 гривень матір підлітка, який "труїв" однокласника

На матір школяра, який ударив і ображав однолітка, складено адмінпротокол за фактом булінгу.

Суд Києва оштрафував на 850 гривень матір підлітка, який "труїв" однокласника
Фото: livejournal.com

Суд Києва оштрафував на 850 гривень матір підлітка, який улаштував цькування і бив однокласника в школі.

Про це повідомляють на сайті столичної поліції.

"На матір школяра, який ударив і ображав однолітка, складено адмінпротокол за фактом булінгу. Жінка заплатить штраф - 850 гривень", - ідеться в повідомленні.

Відзначають, що до правоохоронців звернулися батьки школяра, які розповіли, що однокласник б'є їхнього сина і нецензурно висловлюється на його адресу в присутності інших. Поліцейські поспілкувалися з учнями та адміністрацією школи, після чого склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 173-4 (булінг (цькування) учасника освітнього процесу) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

У підсумку суд призначив покарання матері неповнолітнього у вигляді штрафу.

Нагадаємо, на початку березня суд уперше звинуватив школяра в булінгу учителя.

Закон про відповідальність за булінг у школах набув чинності 19 січня 2019 року. Перше порушення впродовж року тягне за собою штраф від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 гривень), а повторне порушення - від 100 до 200 мінімумів (1700-3400 гривень).

Булінг з боку малолітньої або неповнолітньої особи тягне за собою накладення штрафу на його батьків від 20 до 50 мінімумів (340-850 гривень).

Приховування випадків булінгу співробітником установи освіти карається штрафом від 50 до 100 мінімумів (850 - 1700 гривень) або виправними роботами до 1 місяця з відрахуваннями до 20% заробітку.

Уперше в історії України суд виніс рішення у справі про булінг 11 лютого. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram