ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Лікарні не пускають в реанімацію кожного п'ятого відвідувача, - дослідження

Про відповідний наказ МОЗ знають лише трохи більш ніж половина опитаних.

Лікарні не пускають в реанімацію кожного п'ятого відвідувача, - дослідження
Больницы не пускают в реанимацию каждого пятого посетителя
Фото: Макс Требухов

Лікарні не пропускають у відділення інтенсивної терапії 21% відвідувачів, що порушує наказ Міністерства охорони здоров'я "Про порядок допуску відвідувачів до пацієнтів, які перебувають на стаціонарному лікуванні у відділенні інтенсивної терапії".

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на дані дослідження ГО "Горизонталі" та дослідницького агентства Info Sapiens.

Згідно з дослідженням, проведеним у лютому 2019 року, трохи більш ніж половина відвідувачів (53%) знають про дію наказу і тільки 21% мали безперешкодний доступ до пацієнта цілодобово сім днів на тиждень.

Завідувач відділенням інтенсивної терапії новонароджених дітей НДСЛ "Охматдит" Лариса Ніконова зазначила, що введення відкритої реанімації сприяє швидкому одужанню дітей.

"Ця можливість, можливість батьків контактувати і постійно перебувати поруч зі своїми дітьми покращує не тільки психічний, але і фізичний стан дитини", - сказала вона.

Нагадаємо, наказ МОЗ №592 від 15 червня 2016 року "Про порядок допуску відвідувачів до пацієнтів, які перебувають на стаціонарному лікуванні у відділенні інтенсивної терапії" передбачає забезпечення усіма медичними установами доступу відвідувачів до пацієнта 24/7, незалежно від родинних зв'язків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram