ГоловнаСуспільствоЖиття

При народженні двійні або трійні українці отримуватимуть доплату на кожну дитину

Сума доплати - 1700 гривень.

При народженні двійні або трійні українці отримуватимуть доплату на кожну дитину
Фото: Макс Левин

Якщо в сім'ї вже є одна дитина і народилася двійня чи трійня, то така сім'я автоматично стає багатодітною. У такому разі доплату за народження малюка батьки отримають не на одного, а на кожну народжену дитину.

Про це на засіданні селекторної наради повідомив міністр соцполітики Андрій Рева, передає "112 Україна".

За словами міністра, якщо завдяки народженню відразу декількох немовлят сім'я стала багатодітною, то на кожну дитину з держбюджету виплачуватимуть матеріальну допомогу.

"Якщо була одна дитина і народилося двоє, то доплата відбуватиметься в результаті того, що сім'я стала багатодітною, не тільки на третю дитину, а якщо двійня народилася, то на другу і третю. Відповідно, якщо народилася трійня, то на другу, третю і четверту", - розповів Рева.

Матеріальна допомога буде виплачуватися в розмірі 1700 грн.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що Кабінет Міністрів з 1 квітня ввів доплати багатодітним сім'ям у розмірі 1700 грн на дитину, починаючи з третьої.

Зараз при народженні дитини держава виплачує 41280 грн. Це єдиний розмір допомоги на першу, другу і наступну дитину. Одноразову виплату в розмірі 10320 гривень батьки отримують на свій рахунок через кілька місяців після подачі необхідного пакету документів у соціальні служби. Решту суми - 30960 гривень - розбивають на 36 рівних частин по 860 гривень. Таку допомогу щомісяця отримуватиме сім'я протягом трьох років.

Прожитковий мінімум для дітей до 6 років у 2019 році становить 1626 гривень (до кінця року він зросте до 1779 гривень).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram