ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві націоналісти провели акцію "Бандеро, вставай" (оновлено)

У поліції відзвітували, що акція пройшла без порушень.

Активісти націоналістичних організацій провели в центрі Києва акцію "Бандеро, вставай!".

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Серед учасників акції заявлені "Правий сектор", Національний центр правозахисту, "Автомайдан", НПО Правозахисна ініціатива, Традиція і порядок, "Рух Визволення" і С14.

Близько 250 людей зібралися біля Будинку офіцерів навпроти Маріїнського парку. Після збору мітингувальники пішли до будівлі Міністерства внутрішніх справ.

Учасники ходи тримали в руках плакати "Зупиніть маски-шоу" і "Безкарність породжує насильство". Вони також вимагають відставки керівництва МВС. Також активісти закликали запровадити в Україні "скандинавську модель" забезпечення правопорядку на публічних зборах, заборонити використовувати балаклави правоохоронцям, а також провести профілактичну переатестацію співробітників поліції особливого призначення за участю психолога, міжнародних експертів і представників громадськості.

Фото: Олександр Рудоманов

Фото: Олександр Рудоманов

Фото: Олександр Рудоманов

Біля будівлі МВС мітингувальники запалили фаєри та вистрілили із сигнальної ракети.

Фото: Олександр Рудоманов

Оновлення. Акція "Бандеро, вставай!" біля МВС пройшла без порушень, повідомляє прес-служба поліції Києва.

Зазначається, що для охорону правопорядку було залучено 200 правоохоронців. Зокрема, залучили представників поліції діалогу.

Нагадаємо, 9 лютого співробітники поліції затримали щонайменше 50 осіб у центрі Києва. 10 з них - перед мітингом Юлії Тимошенко: вони готувалися розгорнути акцію на підтримку Катерини Гандзюк. Ще 40 - біля райвідділу, куди прибули соратники затриманих. Затримання біля райвідділу відбувалося в жорсткій формі, із застосуванням сльозогінного газу.

Деякі правоохоронці під час затримання під райвідділом кричали "Лягай, Бандеро".

У результаті події близько 20 активістів отримали поранення, поліція повідомила про трьох госпіталізованих правоохоронців. Вночі всіх затриманих відпустили.

Держбюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом перевищення поліцейськими повноважень. У поліції заявили про порушення кримінальної справи за спробу захоплення райвідділу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram