ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві активісти провели акцію "Хто замовив Катю Гандзюк?" (оновлено)

Кілька десятків людей прийшли до АП і головного офісу "Батьківщини".

У Києві біля будівлі Адміністрації президента проходить акція "Хто замовив Катю Гандзюк?".

Про це повідомляє кореспондент LB.ua з місця подій.

У мітингу беруть участь близько 50 осіб, присутні активісти С14 та інших націоналістичних організацій.

Люди тримали в руках плакати з написом "Хто замовив Катю Гандзюк?", а також із закресленими прізвищами голови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва і його заступника Євгена Рищука (у своєму зверненні 29 січня отець Гандзюк заявив, що вони тісно співпрацюють з підозрюваним в організації вбивства його дочки кримінальним авторитетом Москалою).

Оновлення. Друга частина акції стартувала біля головного офісу "Батьківщини" на Турівській. Активісти прийшли сюди з плакатами із закресленим прізвищем голови Херсонської облради, члена "Батьківщини" Владислава Мангера, якого батько Гандзюк назвав серед причетних до вбивства дочки.

До активістів вийшли представники БЮТ і зачитали рішення про виключення з партії Владислава Мангера, пообіцявши, що незабаром опублікують це рішення.

Раніше Мангер заявляв, що призупинив членство в партії "Батьківщина" на час розслідування вбивства.

Раніше, як повідомлялося, Віктор Гандзюк звернувся з відкритим листом до президента Петра Порошенка і Юлії Тимошенко для того, щоб вони дали політичну оцінку діям голови Херсонської ОДА Гордєєва. Гордєєв, своєю чергою, відповів, що відкритий для допомоги і згоден з твердженням, що такі злочини не повинні залишатися безкарними.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року в центрі Херсона Катерину Гандзюк облили кислотою. 4 листопада вона померла в лікарні.

На початку грудня генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що слідство встановило всіх замовників і організаторів. Це Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський та Микита Грабчук (виконавці), Ігор Павловський (посередник), Олексій Левін (організатор).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram