ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики вісім разів відкривали вогонь на Донбасі

Протягом обстрілів жоден український військовий не постраждав.

Бойовики вісім разів відкривали вогонь на Донбасі
Фото: Макс Левин

За минулу добу російсько-окупаційні війська вісім разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, тричі застосувавши заборонене озброєння. Протягом обстрілів жоден військовослужбовець не постраждав.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил у Фейсбуці.

Зазначають, що у смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" обстріли позицій ЗСУ велися: з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - в районі Авдіївки; з автоматичних гранатометів - поблизу Богданівки; з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - в районі Гнутового; з гранатометів різних систем - поблизу Новомихайлівки.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики обстріляли позиції військових з мінометів калібру 82 мм у районі Кримського; з мінометів калібру 82 мм - у районі Катеринівки; з великокаліберних кулеметів - у районі Луганського, з мінометів калібру 82 мм і великокаліберних кулеметів - у районі Хутора Вільного.

"Підрозділи оборонців придушували ворожий вогонь, застосовуючи чергові вогневі засоби", - зазначили у штабі.

За даними української розвідки, 29 січня чотирьох бойовиків знищено, шестеро отримали поранення. Крім того, знищено військову вантажівку КамАЗ з озброєнням і матеріально-технічними засобами бойовиків.

"Також протягом розвідувальних заходів на Докучаєвському напрямку виявлено і ліквідовано засідку противника і захоплено ПТРК "Фагот" - 1шт., РПГ-18 - 1шт., НСВ-12,7 "Скеля" - 1 шт.", - йдеться в повідомленні.

Від початку поточної доби бойовики вогню не відкривали.

Нагадаємо, протягом дня вівторка, 29 січня, бойовики п'ять разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram