ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Рівному батькам дали тиждень на вакцинацію дітей від кору

Нещеплені діти не зможуть навчатися зі своїми однолітками.

У Рівному батькам дали тиждень на вакцинацію дітей від кору
Фото: vaaju.com

Міська влада Рівного закликала батьків школярів вакцинувати від кору своїх дітей, інакше їх не допустять до занять у школі.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської міськради.

"Лікарі закликають усіх нещеплених отримати вакцину. Щоб виробився імунітет, роблять два щеплення: в один рік і повторне - у шість. У Рівному чимало дітей отримали тільки одну дозу вакцини - таких майже три тисячі, ще 600 не мають жодної", - йдеться в повідомленні.

Педагоги попереджають, що нещеплені діти, у яких немає протипоказань за станом здоров'я, не зможуть вчитися зі своїми однолітками.

Як наголошують, у Рівненській області зафіксовано найвищий рівень захворюваності на кір в Україні. Зростання захворюваності сталося через велику кількість невакцинованих дітей і дорослих.

Тільки в січні в області на кір захворіло 1112 осіб. За весь попередній рік було 3002 таких хворих. У Рівному в 2018-му зафіксовано 762 випадки кору, а за неповний місяць нового року вже зареєстровано 282 хворих.

"Закон забороняє дітям без всіх обов'язкових щеплень відвідувати дитячі установи: школи, дитсадки. З їхніми батьками протягом тижня будуть спілкуватися, переконувати зробити щеплення. Якщо ж ті відмовляться, то дітям доведеться вчитися вдома", - йдеться в повідомленні.

Наголошують, що в дитячих поліклініках Рівного достатня кількість бельгійської вакцини від кору.

Як повідомляли, школи в Луцьку відсторонили від навчання 1098 дітей, не щеплених від кору.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram