ГоловнаСуспільствоЖиття

Київ показав у роботі снігоплавильну машину

Під час наступного снігопаду техніка працюватиме у штатному режимі.

Комунальна корпорація "Київавтодор" у грудні 2018 року купила дві канадські снігоплавильні установки TRECAN 60-PD.

24 січня після сильного снігопаду їх уперше показали в роботі, повідомила прес-служба Київміськадміністрації.

"Снігоплавильна машина «з'їдає» до 60 тонн снігу на годину. Машина мобільна, щоб її використовувати будь-якої миті в будь-якому місці. Вона працює на дизельному паливі. Це дає можливість працювати і на магістралях, і у спальних районах чи кварталах зі складними умовами руху", - розповів директор корпорації Олександр Густельов.

Витрати палива - 2,2 літра на кубометр снігу.

Використання таких установок має знизити витрати на допоміжну техніку, яку задіюють для вивезення снігу, в тому числі у сторонніх організацій.

Густильов сказав, що снігоплавильна машина буде працювати щоразу, коли буде необхідно. "Коли йдуть потужні снігопади, то набагато швидше, простіше і економічно вигідніше використовувати снігоплавильні установки", - сказав він.

Під час наступного сильного снігопаду мобільні снігоплавильні установки будуть працювати вже у штатному режимі.

Фото: kyivcity.gov.ua
Фото: kyivcity.gov.ua
Фото: kyivcity.gov.ua/

Снігоплавильна машина працює за принципом плавлення снігу у водяній ванні, де горить дизельна пальник. Вода, отримана в результаті плавлення снігу, ллється з переповненої ванни у стік, а сміття і пісок зі снігу осідають у спеціальному піддоні, облаштованому системою очищення.

Раніше сніг у Києві звозили на спеціальні майданчики, де він поступово танув. У столиці 24 такі ділянки, в середньому сніг вивозили за 10,6 км. З уведенням в експлуатацію снігоплавильних машин транспортне плече скоротиться до 2 км.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram