ГоловнаСуспільствоОсвіта

Київ розглядає можливість зниження швидкості біля дитсадків і шкіл до 30 км/год

Контролювати дотримання правил будуть за допомогою камер.

Київ розглядає можливість зниження швидкості біля дитсадків і шкіл до 30 км/год
Фото: Ice_Ti

Київська влада розглядає можливість зниження швидкості руху автомобілів біля дитсадків і шкіл з дозволених 50 км/год до 30 км/год, розповів заступник голови КМДА Валентин Мондрієвський.

Такий пункт можуть включити в програму посилення безпеки на дорогах біля навчальних закладів, яка розробляється в мерії.

"У нас є два ключові моменти, які ми повинні опрацювати і врахувати під час розробки цієї програми. Перший - робота з ділянками підвищеної небезпеки. Необхідно створити офіційний список вулиць, перехресть Києва, де відбувається найбільше ДТП, проаналізувати причини і запропонувати низку контрзаходів. Від облаштування «лежачих поліцейських» до зміни транспортної розв'язки. Друге, але надважливе - безпека біля дитячих садків і шкіл. Ми повинні розробити паспорти безпеки руху поблизу навчальних закладів. У паспорт може увійти пункт про зниження швидкості транспорту біля садків і шкіл до 30 км/год", - цитує чиновника прес-служба КМДА.

Контролювати дотримання швидкості планують за допомогою камер спостереження.

"Найдієвішим буде установлення електронних табло, які будуть показувати швидкість, з якою рухається автомобіль, декількома кольорами. Це буде бачити і водій, і інші люди на вулиці, і це викликатиме відповідну реакцію і привертатиме увагу", - сказав заступник голови КМДА.

ДТП - найпоширеніша причина смерті серед молоді віком від 15 до 24 років і друга серед дітей віком від 5 до 14 років.

Нагадаємо, що з 1 січня 2018 року в Україні набуло чинності нове обмеження швидкості руху транспорту в населених пунктах - 50 км/год. Правила дорожнього руху передбачають можливість підвищення швидкісного режиму на ділянках доріг, де створено безпечні умови. Для цього необхідне узгодження уповноваженого підрозділу Національної поліції. У Києві скористалися цим, щоб підвищити швидкість до 80 км/год. на 17 магістралях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram