ГоловнаСуспільствоЖиття

Канадська поліцейська місія продовжить роботу з підготовки кадрів в Україні

Українська делегація обговорила з керівництвом Канадської королівської кінної поліції співпрацю у протидії кібератакам.

Канадська поліцейська місія продовжить роботу з підготовки кадрів в Україні
Фото: npu.gov.ua

Правоохоронці України та Канади обговорили подальші кроки взаємодії у питаннях застосування сучасних механізмів реагування на порушення громадського порядку. Робочі зустрічі відбулися в рамках візиту глави Нацполіції Сергія Князєва і заступника голови Нацполіції Костянтина Бушуєва в Канаду.

Про це повідомляється на сайті НПУ.

"Українська делегація провела низку робочих зустрічей з керівництвом Канадської королівської кінної поліції (Royal Canadian Mounted Police, RCMP). Керівники поліцейських відомств двох країн обговорили питання взаємодії та обміну досвідом за кількома напрямами", - йдеться в повідомленні.

Князєв розповів, що правоохоронці обговорили співпрацю у сфері діяльності підрозділів кіберполіції, зокрема, у сфері протидії сучасним кіберзагрозам.

"Українська поліція володіє достатніми навичками і технічними можливостями протидії кібератакам і кіберзлочинності загалом. Спільно з нашими канадськими партнерами ми домовилися забезпечити високий рівень співпраці з метою ефективного захисту кіберпростору наших країн", - зазначив він.

Також йшлося про обмін досвідом у сфері забезпечення громадського порядку і впровадження моделі суспільно орієнтованого підходу в поліцейській діяльності. Сторони домовилися про обмін досвідом щодо застосування сучасних механізмів реагування на порушення громадського порядку, зокрема, із застосуванням новітніх технічних рішень.

Сторони домовилися про продовження роботи канадської поліцейської місії в Україні. Саме вона бере активну участь у процесі формування навчальної бази Нацполіції та підготовки поліцейських.

Нагадаємо, в 2016 році Канада додатково передала Україні $8,1 млн канадських доларів (приблизно $6,1 млн доларів США) на підтримку Національної поліції.

Раніше Канада також передала форму і нагрудні відеокамери для українських патрульних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram