ГоловнаСуспільствоЖиття

Одержувачі субсидій споживають удвічі більше газу, - Розенко

Кабмін не буде нікого обмежувати в отриманні субсидії.

Одержувачі субсидій споживають удвічі більше газу, - Розенко
Павел Розенко
Фото: Сергей Нужненко

Українці, які отримують субсидію, споживають майже вдвічі більше газу, ніж ті, у кого пільги немає. Про це заявив віце-прем'єр Павло Розенко, передає "112 Україна".

"У нас сьогодні є дані щодо споживачів, які не отримують субсидії та щодо споживачів, які отримують субсидії. І споживання газу, зокрема, серед населення, яке отримує субсидії, приблизно в 1,8-2 рази більше, ніж у людей, які не отримують субсидії. Це означає, що там, де людина повністю платить за газ, вона включає механізм власної економії", - пояснив чиновник.

Водночас Розенко пообіцяв, що Кабмін не обмежуватиме нікого в отриманні субсидії.

"Ми просто даємо людям механізм, щоб вони відчули свою власну зацікавленість в тому, що енергоносії можна використовувати, і всю економію від споживання електроенергії, газу вони можуть використовувати на власні потреби", - пояснив він.

Нагадаємо, з 1 січня в Україні почалася монетизація субсидій для кінцевого споживача.

Механізм надання житлових субсидій населенню в грошовій формі передбачає три етапи. З 1 січня у грошовій формі надаватиметься субсидія тим домогосподарствам, які вперше звернуться за її отриманням. З 1 травня субсидії в грошовій формі отримуватимуть всі домогосподарства за неопалювальний сезон, а з 1 жовтня монетизація охопить всіх одержувачів субсидії.

Субсидія від держави повинна надходити на персональний аккаунт субсидіанта в Державному Ощадному банку. Залишок коштів з рахунку можна буде зняти тільки після закінчення опалювального періоду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram