ГоловнаСуспільствоПодії

У Сумах поліція розкрила вбивство 23-річної давності

Злочинець застрелив свого знайомого, щоб не повертати йому грошовий борг.

У Сумах поліція розкрила вбивство 23-річної давності
Фото: Виталий Мирошниченко

Поліція Сум розкрила вбивство, вчинене в 1996 році. Підозрюваний чоловік затриманий, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу, повідомляє регіональне управління поліції.

Вбивство сталося 3 березня 1996 року. Місцевий житель був убитий пострілом в груди в під'їзді власного будинку. Однак зловмисника затримати не вдалося. Сьогодні стало відомо про затримання підозрюваного у вбивстві.

"Майже через 23 роки зловмисника все-таки викрили. Ним виявився 52-річний раніше неодноразово судимий знайомий вбитого. Сьогодні поліцейські остаточно з'ясували обставини злочину. Вбивство було скоєно з корисливих спонукань. Щоб не повертати позичені гроші, зловмисник, прихопивши мисливську рушницю, попередньо влаштував засідку в під'їзді будинку, де жив кредитор. І ледь той з'явився на сходах - вистрілив в нього", - розповів начальник Сумського відділу поліції Павло Карабута.

Сьогодні зловмисникові повідомлено про підозру в умисному вбивстві, досудове слідство триває.

Нагадаємо, минулого тижня в міжнародному автомобільному пункті пропуску "Мамалига" при спробі в'їзду в Україну прикордонники виявили і затримали чоловіка, який був у розшуку з 1999 року за підозрою у вбивстві, скоєного на території Італії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram