ГоловнаСуспільствоЖиття

Палія Лаври відправили під арешт із заставою в 153 тис. гривень

24-річний бездомний пробуде в СІЗО два місяці.

Палія Лаври відправили під арешт із заставою в 153 тис. гривень
Фото: dsns.gov.ua

Печерський суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці підозрюваному в підпалі Києво-Печерської лаври.

Як альтернативу суд визначив заставу в сумі 153 тис. гривень, повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

"Дії 24-річного підозрюваного кваліфіковані за ч. 2 ст. 194 КК України (умисне пошкодження чужого майна, вчинене шляхом підпалу)", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що він повністю визнав свою провину.

Раніше повідомлялося, що чоловікові, який підпалив будівлю біля Києво-Печерської Лаври, повідомлено про підозру. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, 14 січня на території Києво-Печерської Лаври загорілася окрема двоповерхова будівля, де проводилася реконструкція. Пожежу вдалося загасити лише через три години, вогонь знищив близько 400 кв. м, зокрема перекриття між дахом і другим поверхом. Постраждалих і загиблих в результаті пожежі немає.

Підозрюваний - 24-річний чоловік без постійного місця проживання. Перебуваючи в стані сп'яніння, він підпалив матраци, які були в будівлі. Вчинок чоловіка не пов'язаний з релігійними переконаннями. Під час пожежі церковні цінності не постраждали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram