ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд Львова скасував заборону облради на російськомовну музику

Позов подали львівський журналіст Іванов-Малявін, організація "Український вибір" і харківський адвокат Лихачов.

Суд Львова скасував заборону облради на російськомовну музику
Суд Львова отменил запрет облсовета на русскоязычную музыку
Фото: goodvin.info

Видавець і журналіст Сергій Іванов-Малявін через суд скасував установлений Львівською облрадою мораторій на відтворення російськомовного культурного продукту на території області.

Про це він повідомив у Фейсбуці.

"Мораторій на російськомовний культурний продукт (скандальне рішення сесії Львівської облради №745 від 18 вересня 2018-го) скасовано. Щойно. За моїм позовом. Рішення Львівського адміністративного суду. Спасибі здоровому глузду в особі судді С. Гавдика", - написав Іванов-Малявін.

Сергій Іванов-Малявін є співвласником і шеф-редактором видавничого дому "Галицькі контракти".

Інформацію про скасування рішення Львівської облради виданню ZAXID.NET підтвердили й у Львівському окружному адміністративному суді.

"Можу сказати тільки, що вчора дійсно прийняли таке рішення, поки що випустили лише вступну та резолютивну частини. Власне, визнали протиправним і недійсним рішення Львівської обласної ради від 18 вересня 2018 №745. Про обґрунтування зараз такої інформації надати не можемо, тому що на формулювання рішення передбачається термін 10 днів. Заздалегідь не можемо сказати, як суддя мотивував своє рішення", - розповіла прес-секретар суду Світлана Ємельянова.

Головний юрист Львівської облради Андрій Мельник заявив, що ОДА подасть апеляцію.

"Ми не згодні з процесуальними діями у цій справі, оскільки просили відкласти розгляд справи, тому що всі наші співробітники були зайняті іншими судами. Але суддя проігнорував наше клопотання і справу розглянули без наших представників. Крім того, самі позивачі не змогли довести, яким чином цей мораторій порушує їхні права. Серед позивачів - зареєстрована в Києві громадська організація, а мораторій чинний тільки на території Львівської області, тобто незрозуміло, яким чином він порушує права цієї організації. Ми це також намагалися пояснити судді, але він і це не врахував", - сказав він.

Усього, за словами Мельника, в суд подали три позови з вимогою скасувати мораторій. Їх об'єднали в одну справу, яку і розглядали в середу, 16 січня (два інші позови подали організація "Український вибір" і харківський адвокат Роман Лихачов).

Нагадаємо, 2016 року Львівська облрада заборонила виступ на території області співаків і естрадних виконавців, які гастролювали в Росії. А у вересні 2018 року Львівщина ввела мораторій на використання російськомовного культурного продукту.

Мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту також ввели Житомирська, Тернопільська та Івано-Франківська облради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram