ГоловнаСуспільствоВійна

Доба на Донбасі минула без втрат

Бойовики зменшили вогневу активність.

Доба на Донбасі минула без втрат
Фото: Макс Левин

За минулу добу, 12 січня, російські окупаційні війська тричі порушили режим припинення вогню на Донбасі. Про це повідомили в штабі ООС.

"Противник відкривав вогонь з БМП-1 по позиціях Об'єднаних сил в районі селища Новотошківське, з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів в районі хутора Вільний і з гранатометів та стрілецької зброї поблизу міста Авдіївка на Донецькому напрямку", - йдеться в повідомленні.

Внаслідок обстрілів російсько-окупаційних військ жоден військовослужбовець Об'єднаних сил не постраждав.

Підрозділи Об'єднаних сил у відповідь на провокації противника застосовували чергові вогневі засоби.

За даними розвідки, 12 січня, один окупант загинув і один отримав поранення.

Протягом ццієї доби ворог вогонь не відкривав.

Незважаючи на погіршення погодних умов, українські військові продовжують надійно контролювати дії противника на лінії зіткнення, дотримуючись водночас умови припинення вогню, зазначають у штабі ООС.

Нагадаємо, що 11 січня бойовики сім разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, були поранені двоє українських військових.

10 січня було три обстріли, без втрат з боку ЗСУ.

З 29 грудня в зоні проведення операції Об'єднаних сил на території Донецької та Луганської областей набуло чинності "різдвяне перемир'я". Це вже 18-та спроба домогтися припинення бойових дій з початку війни на Донбасі.

Всі попередні перемир'я систематично порушувались проросійськими бойовиками першого ж дня. Це перемир'я не стало винятком: його порушили у перші ж години.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram