ГоловнаСуспільствоЖиття

Бійці 92-ї ОМБР отримали 80 нових квартир

Міністр оборони особисто вручив військовослужбовцям ордери на житло.

Степан Полторак на вручении квартира 92-й ОМБР
Фото: mil.gov.ua
Степан Полторак на вручении квартира 92-й ОМБР

Військовослужбовці 92-ї окремої механізованої бригади ЗСУ сьогодні отримали 80 квартир у нових будинках у Харківській області. Ордери на житло військовим вручив міністр оборони Степан Полторак, повідомляє прес-служба міністерства.

Полторак зазначив, що 92-га ОМБР стане першою в Україні, службовців якої цілком забезпечено житлом.

"Наступного року ми плануємо здати ще один будинок, побудувати ще один будинок для сержантського складу і завершити будівництво гуртожитку на 350 військовослужбовців. Крім того, з 1 січня 2019 року почне діяти друга форма щодо забезпечення житлом військовослужбовців - забезпечення всіх охочих компенсацією за винаймання житла. Якщо раніше це були тільки офіцери, то нині таку можливість отримають і контрактники. Процедура буде максимально спрощеною", - сказав міністр.

Полторак додав, що протягом року Міноборони закупило для службовців Харківського гарнізону 101 квартиру, крім вручених сьогодні.  

Нагадаємо, 92-га ОМБР базується в Чугуєві Харківської області, бере участь у бойових діях на Донбасі з 23 серпня 2014 року.

27 серпня 2014 року 92-га ОМБР намагалася прорватися через російське оточення під Іловайськом і розблокувати українські підрозділи, 28 серпня в боях загинули 10 службовців ОМБР, ще кілька військових значаться зниклими безвісти. Бійці 92-ї ОМБР також несли службу і брали участь у боях під Станицею Луганською, Щастям і Бахмуткою. Станом на січень 2018 року, бригада за час АТО втратила загиблими 75 чоловік.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram