ГоловнаСуспільствоЖиття

Місто Сміла почало отримувати газ від "Нафтогазу"

"Смілакомунтеплоенерго" прийняло борги попереднього постачальника газу.

Місто Сміла почало отримувати газ від "Нафтогазу"
Фото: UA Energy

НАК "Нафтогаз України" уклала договір і підтвердила номінації на газ КП "Смілакомунтеплоенерго", яке забезпечує теплом і гарячою водою місто Сміла Черкаської області.

Про це інформує прес-служба компанії.

"Ситуація в Смілі нарешті врегульована і увійшла в правове русло. Так могло бути вже давно, якби місцева влада не намагалася заробити на цій ситуації короткострокові політичні дивіденди, створюючи незручності для людей. Щоб уникнути таких ситуацій в майбутньому, закликаємо місцеву владу відповідально ставитися до використання майна громади і сумлінно платити за спожитий газ", - зазначив перший заступник голови правління Нафтогазу Сергій Перелома.

У НАК зазначили, що надання номінацій на грудень і січень стало можливим після виконання місцевою владою Сміли та КП "Смілакомунтеплоенерго" вимог статті 22 Закону України "Про теплопостачання" - прийняття боргів попереднього теплопостачальника ТОВ "Сміла Енергоінвест" перед "Нафтогазом".

Нагадаємо, у Смілі 12 листопада ввели надзвичайний стан через відсутність опалення. Рішення про це ухвалила міськрада. Навчальні заклади міста пішли на канікули, без тепла залишилися житлові будинки, лікарні, дитячі садки та школи.

Повідомлялося, що місто не отримало від "Нафтогазу України" номінації на газ через борг у розмірі 85 млн грн, накопичений попереднім ліцензіатом, який надавав послуги з теплопостачання мешканцям міста. У НАК заявили, що надання номінації можливе тільки після того, як буде визначено правонаступника за борговими зобов'язаннями.

Для запуску опалювального сезону уряд вирішив надати Смілі 25 млн гривень кредиту.

Зараз заборгованість реструктуризована - відповідний договір підписано між "Нафогазом" і КП "Смілакомунтеплоенерго" 26 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram