ГоловнаСуспільствоЖиття

​Слідчі ДБР затримали начальника відділу поліції в Запорізькій області за підбурювання підлеглого до хабарів

Йому загрожує до 10 років в'язниці з конфіскацією майна.

​Слідчі ДБР затримали начальника відділу поліції в Запорізькій області за підбурювання підлеглого до хабарів
ГБР задержали полицейского по подозрению во взяточничестве
Фото: dbr.gov.ua

Слідчі Державного бюро розслідувань затримали начальника Пологівського відділу поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за підбурювання підлеглого до вимагання й отримання хабара.

Про це повідомляється на сайті ДБР.

За попередніми даними, вказаний поліцейський систематично підбурював свого підлеглого до вимагання й отримання хабарів від бізнесменів. При одержанні чергової неправомірної вигоди в сумі 11 тис. гривень і 150 доларів він був затриманий слідчими в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу у власному кабінеті.

Зараз проводяться першочергові слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину, а також вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Йому інкримінують дві статті Кримінального кодексу: ч.4 ст.27 (підбурювання до вчинення злочину) та ч.3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище)..

У разі доведення провини поліцейському загрожує до 10 років в'язниці з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла Закон про створення ДБР 12 листопада 2015 року. ДБР, поряд з Національним антикорупційним бюро і Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою, стало ще одним правоохоронним органом, запущеним з нуля. Створення Бюро є однією з умов надання Євросоюзом безвізового режиму Україні, а також частиною реформи прокуратури, оскільки ДБР забирає у неї функцію досудового розслідування.

У кінці листопада ДБР приступило до роботи, вже зареєструвало перші два провадження. 12 грудня ДБР провело перше затримання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram