ГоловнаСуспільствоЖиття

У Харкові поліція врятувала однорічну дитину від матері, яка поїла дівчинку пивом

Дитину доставили в лікарню, вона у безпеці.

У Харкові поліція врятувала однорічну дитину від матері, яка поїла дівчинку пивом
Фото: ufabizphoto/Depositphotos

У Харкові поліція забрала однорічну дитину в матері, яка поїла дівчинку пивом. Про це повідомляє прес-служба регіонального управління поліції.

Виклик надійшов з проспекту Гагаріна від жінки, яка звернула увагу на п'яну пару з дитиною. Чоловік і жінка поводилися агресивно, 35-річний чоловік з дитиною на руках вчинив опір співробітникам поліції і завдав тілесних ушкоджень правоохоронцям.

Під час перевірки поліцейські встановили, що дівчинка у віці 1 року і 2 місяців перебувала на вулиці з матір'ю та її співмешканцем.

На 33-річну жінку складено адміністративний протокол за ст.184 (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків з виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає покарання у вигляді попередження або накладення штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Зараз вирішується питання про позбавлення жінки батьківських прав. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 342 (опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов'язків) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає максимальне покарання на строк до 2 років позбавлення волі. Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, в Кіровоградській області поліція вилучила з родини дитину, яку батьки морили голодом. Батько дитини - депутат місцевої ради - підозрюється у злісному невиконанні батьківських обов'язків, він вийшов під заставу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram