ГоловнаСуспільствоВійна

У суботу ситуація на Донбасі мала ознаки загострення на Луганському напрямку

Один військовослужбовець отримав легке поранення.

В субботу ситуация в зоне ООС имела признаки к обострению на Луганском направлении

У суботу ситуація на Донбасі мала ознаки загострення на Луганському напрямку
Фото: Макс Левін

У суботу, 8 грудня, ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі мала ознаки загострення на Луганському напрямку, але залишається повністю контрольованою Об'єднаними силами.

Про це повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил в Фейсбуці.

Бойовики 13 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ, в трьох випадках противник застосував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. Бойовики вели прицільний вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Крім того, з мінометів калібру 82 мм двічі відкривали вогонь неподалік Кримського і один раз - поблизу Пісків. Всього для обстрілів противник використав 39 мін.

"Ворог стріляв по наших позиціях на підступах до населених пунктів Троїцьке, Новолуганське, Шуми, Невельське, Тарамчук, Мар'їнка, Чермалик та Гнутове. Вогонь з важкого озброєння в цих випадках не відкривався. Під час бойових дій, легко поранений один військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил", - йдеться в повідомленні.

З початку поточної доби бойовики відкривали вогонь на підступах до Гнутового. Втрат серед українських військових немає.

Нагадаємо, в п'ятницю, 7 грудня, в результаті бойових дій на Донбасі загинув український військовий, ще одного поранили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram