ГоловнаСуспільствоПодії

Представника "Дунайського пароплавства" затримали за хабар $100 тисяч

Йому разом із ще одним підозрюваним закидають спробу продати судно за викидною ціною.

У п'ятницю ввечері, 7 грудня, радника гендиректора "Українського Дунайського пароплавства" і представника Першої української міжрегіональної товарної біржі було затримано під час отримання хабара у розмірі 100 тисяч доларів США.

Про це повідомив генпрокурор України Юрій Луценко у своєму фейсбуці.

Фото: facebook.com/LlutsenkoYuri

Фото: facebook.com/LlutsenkoYuri

За словами глави ГПУ, вони в результаті махінацій занизили на 30% ціну морського судна "Микола Савицький" 1988 року випуску (м. Корнойбург, Австрія), яке належить державі.

"Зловмисники запропонували громадянину Н. придбати судно "Микола Савицький" шляхом викупу без проведення аукціону за зниженою вартістю за умови передачі ним неправомірної вигоди в сумі 260 тисяч доларів. Після отримання частини грошових коштів у розмірі 100 тисяч доларів хапуг затримали на "гарячому", - написав Луценко.

Фото: fleetphoto.ru / Bull

"Українське Дунайське пароплавство" є однією з найбільших судноплавних компаній, як в Україні, так і в Придунайському регіоні. На сайті компанії йдеться, що вона виробляє 20% транспортної продукції вздовж 2400 км від гирла річки Дунай до порту Кельхайм, Німеччина. Флот УДП налічує 75 самохідних суден і 245 одиниць несамохідного флоту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram